5 Kasım 2020 Perşembe

Kayseri tepsi mantısı yapılışı

Kayseri mantısının haklı ününe ün katan Hülya Tiritoğlu'ndan Kayseri tepsi mantısı tarifi



Kayseri mantısının haklı ününe ün katan Hülya Tiritoğlu'ndan Kayseri tepsi mantısı tarifi
Malzemeler: (Hamur için)
3 su bardağı un

1 yumurta

Tuz

Ilık su

 
Hazırlanışı
Kuru malzemeleri bir araya getirin ve aldığı kadar ılık su ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. Yarım saat kadar hamuru dinlendirin. Hamur dinlenirken kıyma harcını hazırlayın.
 
İç harç malzemeleri:
300 gram dana kıyma

1 büyük boy soğan

Kırmızı toz biber

Tuz

 
Hazırlanışı
Dinlenen hamurdan bezeler oluşturup tek tek açın. Açılan hamuru katlayıp keserek küçük kareler oluşturun. Her bir kareye iç harçtan koyun ve ortası açık kalacak şekilde uçlarından kapatarak yağlanmış tepsiye dizin. Mantıları tereyağıyla kızarana dek fırınlayın. Kızaran mantıları üzerini geçecek kadar salça sos eşliğinde suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp sarmısaklı yoğurt ile servis edin.



543ee223f9404f80bf409d439c1efe5a

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder