Müjgan Yurtseven'den nefis tarçınlı karanfilli Japon elması reçeli tarifi...
Pektin oranının yüksekliğinden dolayı pişerken jöleleşen suyuyla kek, tart ve puding gibi tatlıların üzerine çok yakışan reçeli minik elmalardan bulduğunuzda deneyin derim.
Hazırlama süresi: 40 dakika
Pişirme süresi: 50 + 10 + 3 dakika
Malzemeler:
1,5 kg japon elması
1 kg toz şeker
1 lt su
4 çubuk tarçın
10 karanfil
1 çay kaşığı tereyağı
1 dolu çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
*Elmalar saplarıyla tutulup yenileceğinden dolayı saplarından iki cm kadar bırakıp fazlalığını kesin (fotoğraftaki gibi), su dolu kapta yaklaşık yarım saat bekletip diplerindeki tüylü bölümleri çıkartıp atın.
*Toz şeker, su, tarçın ve karanfilleri reçel tenceresine alarak açık ateşte kaynamaya başlayınca tereyağı ve elmaları ilave edin.
*Elmaları ilave ettikten sonra kaynama aşamasına gelene kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin (elmanın pektininin ortaya çıkarak jöleleşmesi için kısık ateşte pişiriyoruz).
*Bu süre sonunda ocağı kapatarak bir gece bekletin (elmaların şerbeti daha iyi çekmesi için).
*Ertesi gün tencereyi ocağa alın, kaynamaya başlayana kadar açık ateşte, sonrasında orta ateşte 10 dakika pişirin, limon tuzunu da ilave edip 2-3 dakika sonra ocağı kapatın.
*Reçelin ilk sıcaklığı geçince cam kavanozlara aktarın, tamamen soğuyunca sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kaparak tüketene kadar serin yerde saklayın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
4c7e0f250b35420caf3949d59dff8994
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder